Financiële bijdrage

Aan de leden en vrienden wordt jaarlijks een financiële bijdrage gevraagd om de gemeente financieel draaiende te kunnen houden en het kerkgebouw te kunnen onderhouden.
De landelijke richtlijn voor de kerkelijke bijdrage is 2% van het bruto jaarinkomen. De minimale bijdrage is € 100,- per lid/vriend ( € 150,- per echtpaar), waarmee alleen de hoogstnoodzakelijke kosten worden gedekt (o.a. afdracht aan de landelijke organisatie (ca. € 50,-) en kosten voor de Nieuwsbrief en andere informatie naar de leden/vrienden).
Naast de kerkelijke bijdrage vragen wij onze leden en vrienden ook een extra bijdrage voor het onderhoudsfonds van ons kerkgebouw. Het noodzakelijke (groot) onderhoud kan niet uit de begroting van de gemeente worden bekostigd, een extra bijdrage in dit fonds is zeer noodzakelijk.
Ter ondersteuning van de muzikale omlijsting van de diensten is er een muziekfonds opgericht.


Remonstrantse kerkwijn t.b.v. onderhoudsfonds kerkgebouw
flessenhanger_v1_2-copy

Opnieuw is t.b.v. het onderhoudsfonds kerkgebouw een kerkwijn actie gestart. Hiervoor is een speciale Remonstrantse Kerkwijn te koop: zowel wit (Voignier-Verdil) als rood (Temperanillo Monastrell). Leuk om kado te doen, lekker om zelf te drinken. U kunt de speciale uitgave van de Remonstrantse Kerk wijn bestellen per doos van 6 flessen, maar de wijn is ook los per fles te koop. De opbrengsten hiervan komen ten gunste van het onderhoudsfonds voor ons kerkgebouw; een monument.
De wijn wordt geleverd met een origineel etiket en een flessenhangen waarop detailafbeeldingen van onze kerk te zien zijn met een verwijzing naar onze website. De wijn wordt door ons ingekocht via een lokale ondernemer uit Zutphen die de wijn in eigen beheer in Valencia geproduceert en gebotteld.

Wanneer u belangstelling heeft voor een doos (2 mag ook!), stuur dan een e-mail o.v.v. het aantal dozen, naam, adres en telefoonnummer naar rstranta@live.nl. De bestelling is pas definitief na overmaken van de kosten à € 42,– per doos op rekeningnummer IBAN: NL98 INGB 0004 2848 80 t.n.v. Fonds Kerkgebouw van de Remonstrantse Gemeente Lochem/Zutphen te Lochem.
De losse verkoopprijs is € 7,50 per fles.