21 oktober 2020

Digitale dienst op Eerste Kerstdag vanuit Utrecht

Geschreven door Redactie

Je bent bij ons welkom met kerst, al zal dat anders zijn dan in voorgaande jaren. Veel lokale remonstrantse kerken zenden online vieringen uit, die hieronder vermeld worden. Ook wordt er vanuit de landelijke organisatie een landelijke digitale viering aangeboden.

Landelijke digitale dienst

Op Eerste Kerstdag, 25 december, wordt de kerst letterlijk ingeluid vanuit de Geertekerk in Utrecht. Thema is ‘Wanneer is de nacht ten einde?’ naar een verhaal van Pinchas Lapide. Voorganger is ds. Marthe de Vries. De lezing is uit Jesaja 1: 1-14. De kinderen vertellen het kerstverhaal en richten de stal in. De muziek wordt verzorgd door het Amsterdam Wind Quintet, de cantor-organist van de Geertekerk, Maarten van der Bijl, en sopraan Eefje Kaspers, met bekend en nieuw repertoire.

Deze dienst is vanaf kerstochtend te bekijken op ons YouTube – kanaal (www.youtube.com, zoekwoord Remonstranten) of via de Geertekerk.

 

 

 

Livestreams vanuit gemeenten

Verschillende gemeentes streamen hun kerkdiensten. Dat doen ze ook met Kerstmis. De links geleiden naar de betreffende pagina’s van de gemeente waar u kunt inloggen.

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd