16 februari 2016

Warme-truien-dienst: kerk in de kou

De kachel een paar graden lager: op 21 februari is er een Warme-Truien-dienst bij de Remonstranten Lochem-Zutphen. Deze begint om 10.30 uur in de kerk aan de Emmastraat 10 te Lochem.
In de wereld, in Nederland, en ook in Lochem, proberen we energie te sparen (zodat er wat over blijft voor onze kinderen en kleinkinderen) en CO2 uitstoot te verminderen (om de opwarming van de aarde te temperen), en vooral het verbruik van fossiele energie, het gas waarmee we onze kerk verwarmen, te minderen.

Goedgemutst

Om te zien wat energiebesparing is, gaat in de Lochemse kerk op 21 februari de thermostaat voor deze keer een paar graden lager, komt iedereen met warme trui en goed gemutst naar de kerk.
Iedereen welkom, ook wie graag eens een keer komt kijken naar dit gebaar van energiebesparing en om eens te ervaren hoe het ook in een dikke trui kan. Na afloop van de dienst is de koffie extra warm! En dan meten we hoeveel energie we bespaard hebben (we zijn al druk aan het meten hoeveel we verbruiken als de kachel normaal staat!), en wat we zo voor het klimaat gedaan hebben.
En wees gerust, wie (ook) in de komende tijd graag weer terugkomt: dan is het voor iedereen weer een graadje warmer.

Gerelateerd