26 september 2019

Seniorengroep geanimeerd van start

Een druilerige woensdagmorgen, maar onze kerk ademde een warme sfeer. De seniorengroep heeft er zin in. In de eerste sessie, geleid door Alexander Overdiep, stond ‘storytelling’ centraal. Een bescheiden inkijkje in elkaars leven om vandaaruit de gespreksroute uit te stippelen die de groep met elkaar wil gaan. En met eenieder die bij deze groep wil aanschuiven. Inhaken kan altijd. Remonstrant, lid, vriend of belangstellend. Iedereen is welkom. En voor wat betreft de definitie ‘senior. Een aantal groepsleden herkent zich graag in de definitie van Trouw’, de YEP’s oftewel de young elderly persons.

Waarover gaan we met elkaar in gesprek?

Tijdens de eerste bijeenkomst kozen we voor het thema ‘hoe we het ouder worden en het zoeken van een religieuze/spirituele voeding tussen de ouder wordende mensen in onze directe omgeving kunnen blijven verbinden met de samenleving. Een samenleving die zich zo snel ontwikkelt, met name door digitalisering en secularisering`. Een van de vele opmerkingen die voorbijkwamen was ‘bewogen, waarvoor’? Dus veel vragen over alles wat op ons afkomt Vanzelfsprekend is er alle ruimte voor ieders inbreng.

Hoe pakken we het aan?

Als inspiratiebron is gekozen voor het boek ‘Ongelofelijk, over de verrassende comeback van religie’, geschreven door Yvonne Zonderop. (isbn 9789044640274) paperback, 168, Uitg. Prometheus.
Deze kring wordt zeker geen boekengesprekskring!

Data

• 30 oktober 2019
• 27 november 2019
• 18 december 2019
• 22 januari 2020
• vervolgdata worden nog besproken

Tijd

Van 10:00 tot 12:00 uur

Plaats

Remonstrantse kerk, Emmastraat 10, Lochem

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Geïnteresseerd?

Aanmelden kan bij Jo Nelisse, jwnelisse@gmail.com

Gerelateerd