17 november 2015

Een onderhoudend wit wijntje

Geschreven door Steven Bal

Sorry: alle wijn is op!

Wat dacht u van deze: “Fris en tegelijk een beetje rond, boterig bijna. Ongecompliceerd lekker, smakkend aangenaam zonder diepe lagen of moeilijk gedoe.” Of deze: “Knuffelrood! Vol fruitig, sappige bosbessen soepele, zachte tannine en een verleidelijke zoen van het hout!”
Aha! Dat moet over wijn gaan! Jazeker, want de nieuwe kerkwijn is gearriveerd!
En we hébben een paar mooie wijnen voor u! Speciaal voor u geproefd en gekeurd door uw kerkenraad onder begeleiding van een heuse sommelier op een hele vroege, frisse vrijdagmorgen. Voorzien van een prachtige lokale flessenhanger.

Dflessenhanger_v1_2-copyuurzame passie
De wijnen zijn met zorg en liefde in Valencia geproduceerd door een lokale ondernemer uit Zutphen. Zijn eigen duurzame teelt weet hij om te toveren in eigen geproduceerde biologische wijnen van topklasse. De wijnen worden bejubeld door beroemde wijnschrijvers als Harold Hamersma, Onno Klein, Ellen Dekkers en Nicolaas Klei.
En we hebben meer goed nieuws. De wijn is ondanks de hoge cijfers van wijnschrijvers en de prima kwaliteit (de witte wijn een 9 in de Volkskrant, de rode een 8+ in de Grote Hamersma 2016) niet in prijs gestegen.

Zeldzaam witwijn_recht-vog
Graag stel ik u voor aan de witte wijn Viognier-Verdil Organic 2014. Een wijn met een bijzonder verhaal over de teelt van een zeldzame en bijna vergeten druivensoort, de Verdildruif. Deze druif wordt nog maar op 50ha grond geteeld en is daarmee door de wijnmaker tevens een geredde druivensoort.
Tsja en hoe omschrijf je smaak, dat laat ik dan maar aan professional Hamersma over: “De blend waarin viognier gezelschap heeft gekregen van de recent voor de vergetelheid behoede verdildruif. Rijpe appel, ananasaandacht, perzikspatje, monter en fris fluitend afdrinkend.”

Blije rwijn_recht-tempode (Uitverkocht!)
Maakt u ook kennis met onze rode Tempranillo-Monastrell Organic 2014. Deze “sprankelende wijn vol goedgehumeurd fruit, voor uw gerief is tevens voorzien van fijne cacaotannines.” aldus Nicolaas Klei. Heer Hamersma doet er een schepje boven op: “Voor rood draven tempranillo en monastrell op. Kersenkaravaan. Pepersnufje. Volop sap. En fluweel-soepel zwierend.”
Ikzelf ben geen wijnkenner. Wel een liefhebber, vooral van rood. En ik vond hem gewoon onwijs lekker.

Onderhoudend
Onze wijn dient naast puur genot ook een ander doel. De opbrengst gaat naar het onderhoud van onze kerk.
Onze wijnen kosten slechts €7,50 per fles. Een doos met 6 flessen kost €42,-.
U kunt in onze kerk de wijn kopen door middel van contante betaling of door het bedrag over te maken op Rekeningnummer: NL 98 INGB 0004 284880; t.n.v. Fonds Kerkgebouw van de Remonstrantse Gemeente Lochem/Zutphen, te Lochem.

De rode wijn is helaas (voor u) uitverkocht.
Het goede nieuws: er is nog volop sprankelende witte wijn om de zwoele of koele zomeravonden compleet te maken.

doos_neleman_150dpi_1   wijn-biologisch wijn-vegan

Bewaren

Gerelateerd