20 juni 2020

Zondag 21 juni digitale kerkdienst met ds. Pieter Korbee

Na enkele experimentele vieringen, is er zondag weer een meer klassieke dienst met ds. Pieter Korbee vanuit de Remonstrantse kerk in Alkmaar. ‘Gelukkig de mens’ is zijn thema over de Zaligsprekingen.

Gelukkig de mens – in welke omstandigheden hij, zij ook verkeert, hoe ook de tijden zijn. Er wordt u geluk toegewenst – genade en vrede, er wordt een hand naar u uitgestoken – zomaar, om niet – om u op te trekken, om op te staan.

 

Landelijke digitale kerkdiensten stoppen per 1 juli a.s.

Het bestuur van de Remonstranten heeft besloten om het landelijk uitzenden van digitale diensten per 1 juli a.s. te beëindigen. Lange tijd hebben de diensten een functie gehad toen de kerkgebouwen dicht waren. Die situatie verandert nu. Per 1 juli worden de fysieke diensten weer voorzichtig opgestart.

Tot en met juni zijn Remonstrantse opgenomen vieringen echter beschikbaar op ons YouTube kanaal. Vanaf zondagochtend vroeg zijn deze te bekijken. De teksten uit de dienst zijn bovendien mee te lezen op onze landelijke website.

Overige initiatieven met beeld en geluid

Bovendien zijn er in de afgelopen maanden veel mooie initiatieven met beeld en geluid in gemeenten zelf gestart. Van die initiatieven in het land blijven wij u geregeld op de hoogte houden via onze website.

 

foto: slide uit digitale viering op YouTube met prof. Christa Anbeek

Gerelateerd