2 september 2016

10 september: Pokémon route tijdens Monumentendag

Het klinkt misschien wel saai en ouderwets: open monumentendag. Wie gaat er nu een beetje rondlopen in oude gebouwen? Op 10 september is het ook in Lochem open monumentendag. Je ouders of opa en oma of de buren gaan er misschien wel heen. Veel oude gebouwen zijn die dag open om ook eens binnen te kijken wat er te doen is en hoe het eruit ziet.

Speciaal voor alle fanatieke Pokémonspelers is er dit jaar ook een Pokémon route tijdens Open Monumentendag in Lochem. Bij veel van de monumenten zijn Pokéstops, die je kunt bezoeken. Onderweg ga je natuurlijk lekker Pokémons vangen terwijl je naar de volgende Pokéstop loopt, toevallig in de buurt van een ander monument. Zo kun je een paar leuke uurtjes met je familie doorbrengen: zij lol, jij lol!

De Pokémon route start op Monumentendag bij de Pokéstop Remonstrantse Kerk, in de Emmastraat. De burgemeester is er die ochtend ook om de officiële opening te verrichten, dus let een beetje op waar je mikt met Pokémons vangen. In de kerk kun je wat drinken en lekkers krijgen en zijn foto’s te zien van kinderen van vroeger, met hun ouders. Ook komen er kinderen muziek maken.
Leuk om even te bekijken!

De route van de Pokéstops hangt binnen in de Remonstrantse Kerk, Emmastraat 10. Maar je kunt ze natuurlijk ook vinden in de app.
Vind jij ze allemaal? Veel succes!

De Pokémon route is een initiatief van de Remonstranten Lochem-Zutphen

Gerelateerd