9 oktober 2023

Wat een warm welkom met een vluchteling doet, lezing door Ayfer Koç

Geschreven door Esther van den Berg

Ayfer Koç is als vluchteling opgevangen in de Remonstrantse kerk in Lochem en heeft daar tijdelijk gewoond. Zondag 29 oktober 2023 om 14:30 uur vertelt zij over haar levensverhaal, over hoe belangrijk de Remonstrantse kerk in Lochem is geweest voor haar en haar familie.

Ayfer Koç verbleef in 1981 acht maanden als vluchteling in de Remonstrantse kerk in Lochem. Zij behoorde tot de Syrisch Orthodoxe gemeenschap in Turkije, die daar destijds ernstig werd onderdrukt. Ayfer studeerde bestuurskunde, werkte voor de gemeente Enschede, richtte in 2008 haar eigen bedrijf Ayfer Advies & Coaching van hoogopgeleide (multiculturele) talenten op en was fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Enschede. In 2021 kreeg ze de internationale leiderschapsprijs Award of Decade in Innovation and Leadership.

In haar lezing gaat ze in op haar tijd in Turkije, het vluchten naar Nederland, de opvang in de Remonstrantse kerk en wat haar ‘bijzonder mooie tijd’ in Lochem voor haar uiteindelijk betekend heeft. Hoe haar kijk op de samenleving daardoor is veranderd, maar ook hoe ze zich later voor de samenleving heeft ingezet. Ze ontvouwt ook een belangrijke boodschap: Wat een warm welkom voor een vluchteling doet.

Datum en tijd: Zondag 29 oktober 2023 om 14:30 uur, inloop vanaf 14:00 uur
Locatie: Remonstrantse kerk, Emmastraat 10 in Lochem
Entree: € 10,00 inclusief koffie of thee

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelding vóór 26 oktober verplicht.
Per E-mail: j.w.bredewout@concepts.nl (vermeld het aantal personen) of telefonisch: 0573-450224. Betaling in de kerk contant of met QR-code.

Gerelateerd