16 februari 2024

Kies dan het leven

Geschreven door alwieringa

40 Dagen, Stille week en Pasen

Voor de christelijke geloofsgemeenschappen wereldwijd is Pasen het belangrijkste feest. Gevierd wordt dat Jezus, na een vreselijke marteldood, ‘is opgestaan is en lééft’. 
Er zijn veel manieren om hier tegenaan te kijken. Je kunt het letterlijk geloven: dat hij lichamelijk is opgestaan uit zijn graf, maar dit wil er bij veel mensen niet (meer) in: dood is immers dood.
Wat je hierover wel zou kunnen geloven is dat Jezus’ levensinspiratie doorleeft. Inspiratie die vooral opvalt door z’n radicale humaniteit: iedere mens mag er zijn zoals hij, zij of hen is, iedere mens doet ertoe, iedere mens is net zoals jijzelf bent. Leef zó.
‘Kies dan het leven’ is daarom in de Remonstrantse Gemeente Lochem Zutphen het thema in de bezinningstijd die voorafgaan aan het Paasfeest. 

Diensten
Zondag 18 februari (10.30 uur) ds. Slootmans
Zondag 3 maart (10.30 uur) ds. Wieringa en
Zondag 24 maart (10.30 uur) ds. Berkvens
Witte Donderdag, 28 maart (18.00 uur). Eenvoudige avondmaaltijd met soep, brood en wijn. We nemen de tijd voor een goed gesprek: waar lééf je voor? 
Goede Vrijdag, 29 maart (15.00 uur). Lezing van de Johannespassie. We verbinden ons met het grote leed in de wereld en de pijn die we zelf meedragen.
Zondag 31 maart (10.30 uur) Paasmorgen wordt gevierd dat er toch steeds een nieuw begin mogelijk is. Er wordt een nieuwe Paaskaars aangestoken. Als teken van hoop, Als teken van opstanding, als ode aan het leven.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te komen doen. Voor de maaltijd op Witte Donderdag zou de kok graag willen weten voor hoeveel mensen er gekookt moet worden. Zou je je alsjeblieft willen aanmelden via ons secretariaat?

Gerelateerd