Stephan Sanders – Voltooid leven

Stephan Sanders – Voltooid leven
Datum
20 april 2018
Tijd
14:00 - 17:00 uur
Locatie
Remonstrantse Kerk, Emmastraat 10, Lochem
Entree
€15

Op vrijdagmiddag 20 april is STEPHAN SANDERS onze gast. Hij zal met ons spreken over Voltooid leven, waarover hij een essay schreef in De Groene Amsterdammer. In deze periode schrijft hij aan een boek over zijn religieuze ontwikkeling.

Stephan Sanders (1961) studeerde politicologie en filosofie aan de UvA. In 1986 trad hij toe tot de redactie van De Groene Amsterdammer, toen nog onder leiding van Martin van Amerongen. Hij verbleef tweemaal voor langere tijd in de Verenigde Staten. Sinds het najaar van 2016 is Sanders ‘terug’ als redacteur bij De Groene, zijn belangstelling gaat uit naar (politieke) filosofie, multi-etnische en -religieuze verhoudingen en literatuur. Van zijn hand verschenen een filosofische verhandeling over de Rushdie-affaire, een aantal essay- en verhalenbundels, reisverhalen, een roman en memoires ter herinnering aan vriend Anil Ramdas, met wie hij in 1992-1993 een duoredacteurschap vervulde van De Groene Amsterdammer. Daarnaast schrijft Sanders tweewekelijks voor de Volkskrant en één keer per maand over geloofszaken in Trouw. Ook presenteert hij radioprogramma’s.

Vrijdag 20 april 2018
Remonstrantse Kerk, Emmastraat 10, Lochem
Aanvang 14.00u, zaal open vanaf 13.30u
Toegang € 15,00
Informatie en opgave: Henk van den Berg, 06 12900469
Opgeven kan via deze link

Deze themamiddag is in eerste instantie bedoeld als ontmoetings- en bezinningsmiddag voor pastores en geestelijk verzorgers in de Achterhoek en worden georganiseerd door Henk van den Berg (remonstrants predikant en vrijgevestigd geestelijk verzorger in Vorden). Ook niet-theologen die belangstelling hebben voor deze thema’s  zijn van harte welkom.

Agenda