Monumentendag Remonstranten

Monumentendag Remonstranten
Datum 14 september 2019
Tijd 11:00 - 15:30 uur
Locatie Remonstrantse kerk Emmastraat 10 Lochem
Entree
vrij

Monumentencafé – Kunst – Muziek

Net als vorige jaren staan de deuren van onze remonstrantse kerk op Monumentendag wijd open. Op zaterdag 14 september tussen 11 en 15.30 uur is iedereen van harte welkom om de ruimte te beleven, iets over onze kerkgemeenschap en haar activiteiten te kunnen horen en de bouwhistorie op oude foto’s te zien. Onze kerk is sinds kort als gemeentelijk monument herkenbaar aan een schildje op de buitenmuur bij de ingang.

Dit jaar is er geen uitgebreide monumentenfair. Maar de sfeer van vorige jaren zal voelbaar zijn: grote kans dat u in het monumentencafé anderen ontmoet die evenals u verrast zijn door de prachtige akoestiek en de inrichting op deze dag: er klinkt muziek, de oude foto’s brengen het gesprek over de Achterhoekse Remonstranten (toen en nu) op gang, een sortering van kleine en grotere kunstwerken wordt voor een bescheiden prijs aangeboden.

De opbrengst is ten bate van het vleugelfonds dat de aanschaf in 2016 van dit prachtige instrument financierde.

Hartelijk welkom dus! De openingstijden zijn aangepast aan uw zaterdagse dagindeling èn aan een bijzonder concert dat om 16 uur in de Gudulakerk begint.

Bezoek die dag ook onze Remonstrantse kerk. Naast alle andere monumenten en activiteiten Van harte welkom.

En natuurlijk bent u ook altijd welkom bij onze kerkdiensten, lezingen, et cetera. Zie onder agenda en onder kerkdiensten. Wilt u meer weten? Stuur uw bericht via contact en we reageren z.s.m op uw bericht.

 

Agenda