kerken/orgeltocht gecanceld

kerken/orgeltocht gecanceld
Datum 2 september
Tijd 09:00 - 17:30 uur
Locatie Gelderland
Entree
volgt

Nu door het coronavirus alle grotere evenementen voorlopig afgelast zijn,  geldt dit helaas ook voor onze kerken-/orgeltocht die gepland was op 3 juni. Gezien alle onzekerheden hebben we gemeend om ook onze voorgenomen trip op 2 september te moeten annuleren. Hieronder staat het voorgenomen programma. Zo mooi en smaakt naar meer. Mogelijk kunnen we dat op een ander moment alsnog uitvoeren

 

Waar gaan we naartoe: misschien kunnen we deze dagtrip  na corona weer  aanbieden: een mooie mix van historie, muziek en ontmoeting.

Het belooft weer een mooie tocht te worden. We starten om 9.00 uur en gaan dan naar de Remigiuskerk in Hengelo (Gld). Hier zijn heel bijzondere wandschilderingen te zien. Na het orgelspel van onze organist Jaap Bax en de bezichtiging van de kerk, krijgen we een kop koffie met wat lekkers. De tweede kerk is de oude St. Joriskerk in Drempt. Deze kerk valt onder de stichting Oude Gelderse kerken, evenals de volgende twee kerken.

Na bezichtiging is het tijd voor de lunch en dat gaan we doen in de Havezathe Carpe Diem. Een heel bijzondere plek; u zult het vast mooi vinden.

‘s Middags bezoeken we als derde kerk de St. Maartenskerk in Etten, een verrassende kerk in een klein dorp. Daarna vertrekken we naar de laatste kerk, de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Hier is een grote kerk met een mooi orgel en Jaap verheugt zich er nu al op om hierop te kunnen spelen.
We proberen zo tegen 17.30 uur terug te zijn.

Laten we het hopen dat alles doorgang kan vinden! Heeft u interesse, meld dat dan even bij iemand van het voorbereidingsteam, dan komt u op de maillijst.

 

Meer informatie

bij Gonnie Spaargaren, hgspaargaren@zonnet.nl of telefoon 0575 – 52 71 47

 

De voorbereidingscommissie

Floris en Aleid Zuidema, Jaap Bax, Henk Bruil (namens de PKL) en Gonnie Spaargaren

 

 

Agenda