Houvast – lezing door filosofe Désanne van Brederode

Houvast – lezing door filosofe Désanne van Brederode
Datum 22 april 2018
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Remonstrantse Kerk, Emmastraat 10, Lochem
Entree
€15 incl. drankje

In deze vaak hectische, duizelingwekkende tijden, weten mensen vaak niet meer wat en wie ze nog kunnen vertrouwen. De aandacht wordt alle kanten opgetrokken, het kan lijken alsof er voortdurend om een reactie of een standpunt wordt gevraagd – en precies dat is, zonder bezinning en verdieping, vaak moeilijk te vinden. Juist dan neemt de behoefte aan houvast toe.
In een identiteit, in relaties, in een carrière met alle status die daarbij hoort, in een groep die jouw mening en leefstijl vertegenwoordigt en verdedigt. Uit vrees om deze houvast niet meer te verliezen, kan verharding optreden. En ten slotte doofheid voor de ander, die zich evenzeer verschanst in zijn of haar houvast. Is houvast op den duur wel zo goed?

Désanne van Brederode (foto: Keke Keukelaar)In haar lezing zal Désanne vooral ingaan op het waagstuk van het bewust houvast verliezen.
Vrijheid kan tot meer openheid voeren, en een zoekende, tastende levenshouding maakt waardevolle ontmoetingen, van hart tot hart, mogelijk. Sterker: daarin kun je soms opeens ontdekken hoezeer je wordt gedragen en elkaar vast houdt. Losjes, maar warm – en duurzaam betrokken.

Désanne van Brederode (1970) studeerde filosofie en is schrijver. Tevens is ze bestuurslid bij Het Syrische Comité in Nederland. In de zomer verschijnt bij uitgeverij Querido haar eerste dichtbundel ‘Verzonnen Grond.’

In de aanloop naar deze middag wordt in het kerkgebouw een eigen expositie samengesteld met beelden bij het thema Houvast, afkomstig van gemeenteleden. Ook uw bijdrage is welkom!

Reserveren: via VVV Lochem of cultureelcafe@eigenzinniglochem.nl
Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar.

foto: Keke Keukelaar

Agenda