De Passie 2024

De Passie 2024
Datum 24 maart
Tijd 16:00 uur
Locatie St. Josephkerk in Lochem
Entree
5,00

“Niemand kan het alleen”

Voor het negende jaar organiseert het Passieteam van de parochie HH. Twaalf Apostelen een eigentijdse uitvoering van de Passie. De vieringen zijn in de Christus Koning Kerk in Vorden, dit jaar voor het eerst in St Joseph Kerk in Lochem en in de St Isidorus kerk van de Heilige Geest Parochie in Sint Isidorushoeve. In een vernieuwde vorm en uitvoering gaat de aandacht in deze Passie uit naar kinderen. Thema: van de Passie 2024 is “Niemand kan het alleen”. Een bewust gekozen thema om de noodzaak van verbondenheid en solidariteit te onderstrepen. Hoe blijven we overeind? Juist op die momenten van diepe duisternis!

Het verhaal neemt ons weer mee van Palmzondag tot Pasen. Waarin het lijdensverhaal en de verrijzenis van Jezus voor het voetlicht wordt gebracht. Het Passieverhaal vertelt het verhaal van Jezus. We gaan met hem onderweg en voelen en leven mee met wat Hij te dragen kreeg en hoe Hij daarmee omging. Zijn verhaal willen we blijven delen met elkaar, het zijn voor ons levenslessen. Het Passieverhaal heeft daarnaast ook oog voor wat er momenteel in onze samenleving actueel is, het is eigentijdse liturgie.

Muziek: In deze passie laten de beelden het verhaal van kinderen zien. Het eerste lied is ‘voor en door’ kinderen. Kinderkoor ‘Sing a Song’ uit Ruurlo heeft een filmpje opgenomen met hun gezongen boodschap voor de wereld. Naast beelden, zijn er actuele verhalen die ons vertellen over het hedendaagse lijden, verhalen die als een leidraad door het Passieverhaal lopen. De liederen van Stef Bos, Rob de Nijs, Guus Meeuwis, Susan & Freek, Duncan Lawrence, Claudia de Breij en andere artiesten zullen deze verhalen extra onderstrepen. Het grote projectkoor bestaande uit ruim 100 leden vanuit dertig verschillende plaatsen in de Achterhoek wordt vergezeld door drie solisten, Karin Hukker, Herman Riethorst en Johnny Bomers, ondersteund door het combo, bestaande uit Eelco Schuijl, Patrick Meutstege, René Ooijman, Erik Leferink en Hilde Wijlens, onder leiding van dirigent Frank Sterenborg.

Toegang 5 euro per persoon (inclusief boekje). Kinderen tot 12 jaar gratis.

Agenda